![]() |
Japonlar Ve Aşk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japonlar Ve AşkBir Japon firması 'hediyelik fasulye' yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bu haliyle de elbette haber değeri var ama bir malumatı eklersem sanırım daha da ilginç hale gelecek ![]() Böyle bir ürünü Fransız yahut Brezilyalı bir firma da üretebilirdi ![]() ![]() ![]() Çünkü orada çiftler birbirlerine asla 'seni seviyorum' demiyormuş! Tabii ki de Japonya'da 'seni seviyorum' demeyi yasaklayan bir kanun yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Seni seviyorum'u geçtik, kimse kimseye 'kınalı kuzum' da demiyormuş yani! Evli çiftler birbirlerine, çocukları olana kadar ''ano ne!'' (hey!), çocuklardan sonra, ''okaasan'' (anne) ve ''otoosan'' (baba), torun torba sahibi olduklarında ise, 'oi!' (hey sen!) diye hitap ediyorlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Velhasılı kelam, Japonlar'ın 'seni seviyorum' diyen fasulyeleri aslında toplumsal bir ihtiyacın itelemesinin sonucu ![]() ![]() ![]() ![]() Lütfen şimdi yerinizden kalkın yahut telefona elinizi atın ve hak eden birine, 'Seni seviyorum' deyin ![]() Aranıza fasulye sokmaya gerek duymadan ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|