![]() |
Yemezler Efendim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemezler EfendimCemil, sönen sokak lambalarına küfrede küfrede elindeki çakmakla önünü görmeye çalışıyordu ![]() ![]() ![]() Aslına bakılırsa kendini ahmak değil de bahtsız sınıfına daha yakın buluyordu ![]() ![]() ![]() Mustakbel kayınpederinin söylediğine bakılırsa şimdiye çoktan durakta olması gerekiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra “lanet olsun” diye bağırmaya başladı ![]() ![]() ![]() - “Beterin beteri var! Ya kanalizasyon çukuruna düşseydim Allah muhafaza” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Pardon durak mı burası? diye sordu çekinerek ![]() ![]() - Yok ben bostan korkuluğuyum burada! İşim gücüm yok sıcacık yatağımdan kalktım geldim ![]() ![]() ![]() ![]() diye söylendi ![]() Cemil, bu sert sözden sonra bulundukları yerin durak olduğuna nihayet kanaat getirmişti ![]() ![]() Cemil, kafasını öne doğru sallayarak içinden konuşmaya başladı ![]() - Yok efendim yok! Böyle de acımasızlık olur mu? Neticede ben senin sözüm ona damadın olacağım! Böyle gece yarısı kurda kuşa yem edilir mi insan! Basıp zilini ben geri geldim diyeceğim ![]() Soğuk bir yandan, çukurlar öte yandan çetin koşullarda kayınpederinin evine doğru yolalıyordu ki arkadan havlama sesi duydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adımları yorgun, bezgin ama yüreği umut doluydu ![]() ![]() ![]() - Hayırdır oğlum! Ne oldu? Ne bu halin! - Efendim çok perişanım ![]() ![]() ![]() ![]() Yasemin, sevdiğinin düştüğü duruma yüreği yanmış ama dumanını bile açığa veremiyordu ![]() ![]() ![]() - Baba bırak bu geri kafalılığı! Ne olacak yakında düğünüm olacak! Kalsın bizde bir gece! Salondaki üçlü koltuğa yatırıveririz ![]() diyecekti ama kolay mıydı bu cümleyi sarfetmek ![]() ![]() Cemil ve Yasemin’in gözleri Rıfat Bey’in üstündeydi ![]() - Dur bekle az kapıda! Üstüme bir şeyler alayım ![]() Cemil’in omuzları düşmüştü ![]() ![]() Yasemin ise üzerine kar düşmüş çiçek kadar solmuştu bir anda ![]() - Ah babam bu kuralların beni öldürecek! Nasıl da üzüldü aşkım benim! diyordu ağlamaklı bir biçimde ![]() ![]() Rıfat Bey önde başı dimdik, Cemil arkada perişan bir halde yürüyorlardı ![]() ![]() - Beni kimse uyutamaz! Neymiş efendim soğukmuş, durakta otobüs yokmuş, köpek koşturmuş! Yemezler! Gelin ata binmiş ya nasip demiş! Ben şimdiden evime yatak serer miyim! Sonra ne derler bana? Koskoca Rıfat sosyeteye karışmış dedirtir miyim hiç! Nikah olmadan olur mu hiç efendim! Aklı sıra beni insafa getirecek!Ben de gel kal diyeceğim! Yemezler efendim, yemezler! Aysel AKSÜMER |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|