Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayde, kalmasın, trabzon, yolcusu

Trabzon Yolcusu Kalmasın Hayde

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Trabzon Yolcusu Kalmasın Hayde

Trabzon Yolcusu Kalmasın Hayde Hikayesi - Trabzon Hikayeleri - Aynur Engindeniz - Aynur Engindeniz Yazıları

Yağmur biraz dindigöğün dostu bulutlar hala yerindehafif de bir sis var ama güneşin gözü göründü görünecekağaçlar bir kemençe havası gibi titrek

burası trabzonun küçük bir kasabasıaz önce otobüsten indimderegözü köyünde muhtar olan amcamın ziyaretine geldimküçük bir durak kulübesinde oturuyorumyolları unutmuşumyıllardır ayak basmadım bu mübarek yerlerene garip,hiç bir şey ve hiç kimse tanıdık olmadığı halde,sanki yıllardır buralardayım gibi hissediyorumçok da heyecanlıyım

yeşil ot,çamur ve ağaç kokuları,yağmurun yol kenarlarından akıttığı küçük minyatür nehirlerin şırıltılar,kuş sesleri,ileride park halinde duran arabadan yükselen coşkulu müzikha uşak ha

_oynayalım uşaklar,trabzon kolbastisi

yolun iki yanında duran evlerin birinden birine iple gerilmiş ,yoldan geçene;

_dur yolcuha işte burası aşkların bordo mavi yaşandığı karadenizdir"dercesine dalgalanan dev trabzonspor bayrağı,gözüme ilişti demeyeceğim resmen gözüme girdi

bir fenerli olarak yadırgasam da düşündümböyle bir kent takımı kent aşkı yokfutbol bilmeyen kadınlar bile trabzonun maçı olduğu gün işlerini erkenden bitirip ,kocaları çocukları ile birlikte,köyde tek "yayıncı kuruluş" zımbırtısı bulunan amcamın bahçesinde toplanırlarmış

bulutlar kemençe eşliğinde sisi de kolların takarak çekildilerkırkbeş dakikadır araba bekliyorumamcama haber vermedimsüpriz olsunbeklemek,bu güzel doğa tablosunun tadını çıkartmak istiyorum

on metre ileriden sonra ağaçlar arasında kaybolan toprak yola baktıktan sonra yandaki minübüs şoförüne

_beyefendi deregözüne nerden gidilir diye sordum

_abla şu yolama bekle otobüs yirmi dakika sonra gelir,yürüyemezsin

_sağ olyürüyeceğimolmazsa yoldan binerim

-Sen bilirsnuğurlar ola

yürüyorumbu kıvrımlı yola refakat eden küçük bir dere de sanki bizi takip eder gibi yanımızdan akıyorkurbağa sesleri inanılmaz bir senfonibiri susunca bir başka cins daha yrı bir telden bağırıyorbeni görenlerse "long"sesiyle dereye dalıyortaşların otların çiçeklerin ağaçlarınkısacası doğayı besleyen ne varsa hepsinin renk verdiği bir yağlı boya tablo izliyor gibiyim

huzur var buradabeşeri tek şey , tek tük de olsa yol kenarına atılmış poşetler ve pet şişeler

nasıl, o gürültülü,havasız,verimsiz,yeşili griye dönmüş bir hayatı onbirinci kattan aşağı seyretmeye " manzara " demişim bilmemhem yürüyorum,seyrederken yazıyorum hem degüneş de teşrif etti şu an bu huzur tablosuna

şimdi yol ikiye ayrılıyorbir yol bizim deregözüne,diğeriokuyamadım,yakından bakacağımilahi trabzontabelan bile güldürüyor be

bu köyün adı DEMİRCİ imişama bir muzip galiba çivi gibi bir şeyle köy adının üstüne SÜLEYMAN yazıp " C " harfini maharetle "e" harfine, sondaki "i" harfini de "L" harfine çevirerek " yollar yürümekle aşınmaz " özlü sözünü edebiyatımıza kazandıran ünlü SÜLEYMAN DEMİRELe selam göndermiş

yanaklarıma,içten ,koca bir sırıtma yayıldı

yolun kendime ait kısmına ,yani bizim köye giden tarafa döndümbiraz yürüdükçe çok ötelerde evler göründüartık yolun bir tarafı orman,diğer tarafı-uçurum gibi görünse de-tarladomatesler,biberler,patlıcanlaraçık hava serası trabzon

burda köylerin arasını dereler bölüyordüzlük alan görmek imkansız gibisahilden bakınca görüntüleri ,dizilişleri hızar dişlerine benziyoryamaçlar bereketli tarlalarla kaplıevler ötede beride,kesilmiş bir tespihin taneleri gibi dağınık

bitişik tarlalarda çalışan iki kadın gördümkenara iyice yaklaşıp amcamın evini sorayım

_bak gene benim oriye atti kustellerikız çopluk mi sandın burayidedi sarı çiçekli entari giymiş kadındiğeri hiç istifini bozmadan ,eteğinin yere değen kısmını kuşağına sıkıştırıp,çamura inat, bembeyaz şalvarıyla nispet yapar gibi işine devam ettibeni görmesinler diye geri çekildim ama sonra merakıma yenik düşeyerek izlemeye devam ettim

sarı çiçekli entari giyen kadın sürekli ama sürekli laf atıyor arada topladığı çerçöpü diğer kadının tarlasına fırltıyorben hala merakla diğer kadının sabrının sonunu merak ediyorumnihayet kadın elindeki kazmaya kollarını dayayıp,

_e rezil kariorası tarlalar arasi bölgedırne atarsak ataruksen benım fidanlarımın ustüne yığdın kustelleriyazuk olsun ha şu kot kafana

sarı çiçekli entari giyinen :

_ula tevekkeli değil kocan nataşadan geri kalmayiha şu yılan dilinden bezmiştir herif

beyaz şalvarlı durakladı

_allahın külek kafalisiseni şimdi kocama sövdürsem, ebedi olmaz,kıskanırıme senın kocan sen arından kıskancından çatlayasun

tarla çöpleri kazmalar havada uçuyormavili çook kızdı

_uyy!Allah belani versın

ayırsam mı acaba diye düşünürken beni gördüler

_ula kız senda kisın

şimdi kadınlar yanyana merakla beni süzüyorlarfırtına dindi ne garip değil mibiz kentlerde sokakta rastladığımıza -evimizin önünden geçiyor olsa bile-sen de kimsin desek,karşıdaki bize ya deli der,ya da sen kim oluyon lan!dediğimizi zanneder dayak yerizoysa burada herkes herkesin tanıdığı

beyaz şalvarlı sarılıya sordu

_e kız hacer kimdır bu

_ben ne bileyim şuriye,görmedim hiç

inanmıyorum az önce kazmalar küfürler havada uçuşuyordudemek buraların kavgaları da yazları gibiymişkısa

onlara muhtarın yeğeni olduğumu söyleyince sarılı

_haçan biliymisin orayi, diye sordu yok anlamında başımı salladımişlerini öylece bırakıp yanıma çıktılarbir seni götürürüz bulamazsın sen dediler

şimdi az önce kavga eden ama şimdi iki kadim dost gibi görünen iki neşeli kadınla kıvrımlı yola devam ediyorum

galiba bir haftalık tatilimde bu huzur tabloma daha çok renkte figür ekleyeceğim

Aynur Engindeniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com