![]() |
Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sana Kim Olduğunu SöyleyeyimSana Kim Olduğunu Söyleyeyim Yazısı - Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları “Bazen gitmek iyidir” demiştim haftalar önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimi okur bunu birinden kopup gidebilmek, bir ilişkiyi bitirmek olarak algılamıştı, kimi Red Kit misali “Ben yalnız bir kovboyum, atımdan başka kimsem yok, gün batımına doğru kaybolurum” şarkısı söylüyorum diye okumuştu ![]() ![]() ![]() Belki her ikisi de vardı içinde ![]() ![]() ![]() Ama pek çoğumuz “yalnız bir kovboy” değiliz yaşadığımız hayatın içinde ![]() ![]() ![]() Evlatlarımız, ailemiz, bir sevdiğimiz olmasa bile “kaybetmekten” korktuğumuz sonradan edinilmiş, kazanılmış varlıklarımız, başarılarımız, bırakamayacağımızı sandığımız, düşündüğümüz gönüllü takılmış prangalarımız var ![]() ![]() ![]() Kendi zincirimi uzun tuttum ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Uzaktayken ilahi düzende her şeyin aslında bana sonsuz yardımcı olduğunu gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu geri çekilişte günlerce ve günlerce süren suskunlukta kendi gözlerimin yönetmeni olarak gördüklerimi yazıyorum günlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye’de akşam yemeğinden hemen sonraya denk düşen bir zaman dilimi içinde herkesin herkesle “bağrıştığı-konuştuğu-dalaştığı-seviştiği” o internet sitesini seyre oturuyordum bilgisayar başında ![]() ![]() ![]() Onlarca farklı insan ![]() Bağlantı noktası olarak ben duruyordum o sohbet sitesinde! Bir liberal arkadaşım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Muhafazakâr arkadaşım ![]() ![]() ![]() ![]() Bir solcu, aktivist arkadaşım ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Milliyetçi arkadaşım ![]() ![]() ![]() ![]() *** Liste uzar gider: Bir iletişim danışmanı, bir turizmci, bir moda ikonu, bir şarkıcı, bir şair, bir provokatör, bir sendikacı, bir fotoğrafçı, bir borderline, bir yalancı, bir şeker hastası, bir megaloman, bir öğrenci, bir profesör, bir yönetmen, bir yapımcı ![]() ![]() ![]() Hepsi bir şekilde benim tanıdığım; kimi hakikaten arkadaşım, kimi tanışım ![]() ![]() ![]() Kimi kendisini çok önemseyen, kimi benimle kurduğu ilişkide benim tepkimden, başkasıyla kurduğu ilişkide başkasının ona davranışından dolayı kendine bir anlam, bir tavır, bir eda yükleyen insanlardan ![]() ![]() ![]() Nasılsın dediğim, nasılsın diye hatırımı soran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benimle tanışıklıkları ![]() ![]() ![]() *** Ben tam onlara, birbirleriyle kavgalarına bakarken, aslında ben bu isimlerin hepsini “merhametli insandır” tanımında bir tutarım diye düşünürken öte yanda bir kutu açıyor internet sitesi ![]() ![]() ![]() Diyor ki bana: Bak mesela bu sitede benzeyen falan filanca var: Kimmiş o, kimmiş??? Sonra şaşırıyorum ![]() ![]() ![]() Hem niye? Sen nereden biliyorsun onunla benzediğimizi? Ortak tanıdıklarımız, ortak takip edenlerimiz, ortak iş alanlarımız var diye niye benzeyelim ki? “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” artık çooook geçmişte kaldı inanın ![]() ![]() ![]() En yakın arkadaşımla bile “ayrı dünyaların insanıyız” diyebilirim yeri geldiğinde! Ben bütün çabamla şunu öğrenmeye çalışıyorum: Her konuda aynı fikirde olmayabiliriz ![]() Ama bu birbirimizle birbirimizde sevmediğimiz parçalar yüzünden ayrı düşmemize neden değil ki? Uzaktayken şunu daha iyi gördüm ![]() Hesap sorana, hesap kesene, fikrini dayatana, budur tek doğrusu diyene, bilmişe, gece gündüz sitem edene ama en çok, ama en çok durmaksızın “lafı nasıl koydum gediğine” meraklılarına kimin tahammülü var? Bu laf geçirmeler, bu hırçınlık, bu kavgalar niye? “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim” cümlesini şöyle değiştirelim mi? “Bana düşmanını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim!” İclal Aydın |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|