Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olduğunu, söyleyeyim

Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim

Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim Yazısı - Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

“Bazen gitmek iyidir” demiştim haftalar önce “Gidebiliyorsan eğer özgürlüktür” demiştim

Kimi okur bunu birinden kopup gidebilmek, bir ilişkiyi bitirmek olarak algılamıştı, kimi Red Kit misali “Ben yalnız bir kovboyum, atımdan başka kimsem yok, gün batımına doğru kaybolurum” şarkısı söylüyorum diye okumuştu

Belki her ikisi de vardı içinde

Ama pek çoğumuz “yalnız bir kovboy” değiliz yaşadığımız hayatın içinde

Evlatlarımız, ailemiz, bir sevdiğimiz olmasa bile “kaybetmekten” korktuğumuz sonradan edinilmiş, kazanılmış varlıklarımız, başarılarımız, bırakamayacağımızı sandığımız, düşündüğümüz gönüllü takılmış prangalarımız var

Kendi zincirimi uzun tuttum ben Biraz uzaklaşabilecek kadar

Uzaktayken ilahi düzende her şeyin aslında bana sonsuz yardımcı olduğunu gördüm Görebildim Görebilmek için itişmekten kaçınmak gerekiyor ama öyle zor, o kadar zor ki şehir hayatı içinde

Bu geri çekilişte günlerce ve günlerce süren suskunlukta kendi gözlerimin yönetmeni olarak gördüklerimi yazıyorum günlerdir Kimini buraya, kimini roman sayfalarına, kimini mektuplara Yazıya ara verdiğim anlarda, mesela benim için gün ortasında

Türkiye’de akşam yemeğinden hemen sonraya denk düşen bir zaman dilimi içinde herkesin herkesle “bağrıştığı-konuştuğu-dalaştığı-seviştiği” o internet sitesini seyre oturuyordum bilgisayar başında

Onlarca farklı insan

Bağlantı noktası olarak ben duruyordum o sohbet sitesinde!

Bir liberal arkadaşım Dünya iyisi bir insandır Komiktir, candır, yiğittir; tepesi attı mı gözü dünyayı görmez, merhametlidir

Bir Muhafazakâr arkadaşım Komiktir, candır, yiğittir, tepesi attı mı gözü dünyayı görmez, merhametlidir

Bir solcu, aktivist arkadaşım Komiktir, candır, yiğittir, tepesi attı mı gözü dünyayı görmez, merhametlidir

Bir Milliyetçi arkadaşım Komiktir, candır, yiğittir, tepesi attı mı gözü dünyayı görmez, merhametlidir

Liste uzar gider:

Bir iletişim danışmanı, bir turizmci, bir moda ikonu, bir şarkıcı, bir şair, bir provokatör, bir sendikacı, bir fotoğrafçı, bir borderline, bir yalancı, bir şeker hastası, bir megaloman, bir öğrenci, bir profesör, bir yönetmen, bir yapımcı

Hepsi bir şekilde benim tanıdığım; kimi hakikaten arkadaşım, kimi tanışım

Kimi kendisini çok önemseyen, kimi benimle kurduğu ilişkide benim tepkimden, başkasıyla kurduğu ilişkide başkasının ona davranışından dolayı kendine bir anlam, bir tavır, bir eda yükleyen insanlardan

Nasılsın dediğim, nasılsın diye hatırımı soran Ama orada, o patformda hepsini birleştiren bir tek şey var; o da benim adım

Benimle tanışıklıkları

Ben tam onlara, birbirleriyle kavgalarına bakarken, aslında ben bu isimlerin hepsini “merhametli insandır” tanımında bir tutarım diye düşünürken öte yanda bir kutu açıyor internet sitesi

Diyor ki bana: Bak mesela bu sitede benzeyen falan filanca var:

Kimmiş o, kimmiş???

Sonra şaşırıyorum Ne alakası var, bana niye benzesin ki bu kadın ya da bu adam?

Hem niye?

Sen nereden biliyorsun onunla benzediğimizi? Ortak tanıdıklarımız, ortak takip edenlerimiz, ortak iş alanlarımız var diye niye benzeyelim ki?

“Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” artık çooook geçmişte kaldı inanın

En yakın arkadaşımla bile “ayrı dünyaların insanıyız” diyebilirim yeri geldiğinde!

Ben bütün çabamla şunu öğrenmeye çalışıyorum:

Her konuda aynı fikirde olmayabiliriz

Ama bu birbirimizle birbirimizde sevmediğimiz parçalar yüzünden ayrı düşmemize neden değil ki?

Uzaktayken şunu daha iyi gördüm

Hesap sorana, hesap kesene, fikrini dayatana, budur tek doğrusu diyene, bilmişe, gece gündüz sitem edene ama en çok, ama en çok durmaksızın “lafı nasıl koydum gediğine” meraklılarına kimin tahammülü var?

Bu laf geçirmeler, bu hırçınlık, bu kavgalar niye? “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim” cümlesini şöyle değiştirelim mi?

“Bana düşmanını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim!”

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com