![]() |
Mantar Kavurması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Kavurmasımantar nasıl kavrulur - mantar kavurması tarifiGerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tere yağ 2 adet sivri biber 1 kilogram mantar 3 adet kuru soğan 10 sap maydanoz Yeteri kadar tuz ve karabiber 1 adet domates 5 diş sarımsak ![]() Yapılışı: Mantarları iyice yıkıyoruz, topraklarından temizliyoruz ve ikiye bölüyoruz ve limonlu suya kararması için bekletmek üzere koyuyoruz Soğanları kare kare doğruyoruz Biraz tuz atıp bir tavanın içersinde tereyağıyla birlikte pembeleşene kadar kızartıyoruz Biberleri doğruyoruz Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve kare kare doğruyoruz Kavrulmakta olan soğanın üzerine önce biberleri döküyoruz ve 2 dakika kavuruyoruz Ardından sarımsakları ikiye bölüp ekliyoruz Hemen ardından domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz Limonlu suda bekleyen mantarların suyunu süzüp tavaya ekliyoruz ve tuzunu ekip hepsini birden mantar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|