Mercimek Çorbalı Kabak Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimek Çorbalı Kabak DolmasıMalzemeler: 2 adet ince uzun bal kabağı 100 gram tavuk bonfile karabiber 50 gram arpacık soğanı 1 diş sarmısak 1/2 adet chili biberi 60 ml zeytinyağı 15 gram köri 60 gram kırmızı mercimek 400 ml sebze suyu 20 gram kuru incir 3 dal nane tuz Hazırlanışı: Kabakların üst kısmını düz bir şekilde kesin Bir kaşık yardımıyla kabakların çekirdekleri ve liflerini temizleyin Yine kaşıkla kabağı 1 cm kalınlığında kalacak şekilde oyun ve çıkanları kıyın Soğanlar ve sarmısağı küçük küp şeklinde doğrayın Chili biberin çekirdeklerini çıkartın ve ince kesin 30 ml zeytinyağını tencerede kızdırın Kabak parçaları, soğan ve sarmısağı orta ateşte 2 dakika kavurun Acı biber, köri ve mercimeği ekleyin 1 dakika daha kavurun 400 ml sebze suyu ve 100 ml su ilave edip üstü açık olarak 20 dakika pişirin Tuz ve karabiber ekin 2 dal nanenin yapraklarını ince kıyın Tavuk bonfileleri 1 cm büyüklüğünde küp kesin İnciri parçalara doğrayın Çorbayı el blenderi ile püre haline getirin Kıyılmış nane yapraklarını ekleyin Kalan yağı bir tavada kızdırın Tavuk ve inciri orta ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun Çorbayı kabakların içine doldurun, içine tavuk ve inciri koyun Kalan nane yaprakları ile süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|