![]() |
Domates Salçası Jöle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Salçası JöleJöle Tarifi - Jelatinli Domates Kullanılacak malzeme (4 kişi için): İçlerinden biri sert, geri kalanı çok olgun 800 gram domates, 6 yaprak jelatin, 1 sap kereviz, limon kabuğundan bir parça, 1/2 demet maydanoz, 2 körpe ve küçük havuç 5-6 sap fesleğen (nane de olabilir), 1 baş küçük soğan, 1/2 tatlı kaşığı toz şekeri, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Domateslerden sert olanı bir kenara bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanmış olan domates, havuç, soğan, maydanoz ve kereviz bir güvece konur ve ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() Salça pişince ateşten indirilir, ezilerek süzgeçten geçirilir ![]() ![]() Soğuk suda ıslatılmış olan jelatin yaprakları sıkılarak suyu süzülür ve kaynamakta olan süzülmüş salçanın içine atılır ![]() ![]() ![]() Salça ılıyınca ortası delikli, kenarı yüksek bir kalıp çok soğuk bir suyla iyice ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıp buzdolabına kaldırılır ve en azından beş saat orada tutulur ![]() Servis edileceği vakit buzdolabından çıkarılan kalıp, kaynar suya sokulup çıkarılır ve hemen servis tabağına baş aşağı edilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|