Fetta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
FettaMalzemeler 1 çorba kaşığı tereyağı 6 adet piliç göğsü 1 çay bardağı badem (soyulmuş) 1 çay kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı tahin 6 diş sarmısak 2 su bardağı pirinç 3 çay bardağı yoğurt 1 fincan sıvı yağ 1 adet yufka 1 fincan çam fıstığı 2 soğan 1 limon Maydanoz yapılışı Piliç göğsünü üç parçaya ayırıp, kızgın bir tavada sıvı yağla biraz kızartın Başka bir tencerede doğranmış soğanları biraz sıvı yağla pembeleştirin ve bir litre (5 su bardağı) su ilave edin Piliç parçalarını tencerinin içine koyarak 20-25 dakika civarı kaynatarak pişirin Bir diğer tencerede ise sade pilav pişirin Yemeğin yoğurtlu sosunu hazırlamak için, sarmısakları temizleyip dövdükten sonra yoğurda katın Tuz, limon suyu ve tahini ilave ettikten sonra iyice karıştırın Diğer bir yanda bir taşım kaynatıp haşladıktan sonra bademlerin kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra tavada yakmadan, biraz kavurun Çam fıstıklarını da aynı şekilde biraz kavurun Yufkayı 2 cm2'lik parçalara kestikten sonra tavada biraz kızartın Altı kişilik bir servis tabağına yufka parçalarını yayıp üzerine biraz tavuk suyu serpin, onun üzerine pilavı düzgünce yayın Yoğurdu ekleyin Yoğurdun üzerine sıcak tavukları yerleştirin ve en üste badem, fıstık ve maydanoz koyarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|