Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azığı, çanakkale, köy, yöresi

Çanakkale Yöresi Köy Azığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çanakkale Yöresi Köy Azığı



köy azığı nedir - köy azığı nasıl yapılır - köy azığı tarifi - kıymalı şehriye pilavıBir büyük baş soğan ince doğranarak bir çorba kaşığı yağ ile bir tencerede sarartılır


Daha sonra tencereye 150 gr kıyma konur ve suyunu çekinceye kadar kavrulur


Üzerine iki domates küçük küçük doğranarak konur ve salça kıvamına gelinceye dek pişirilir


Hazırlanan malzeme tencereden alınarak başka bir yere ayrılır Aynı tencereye iki çorba kaşığı margarin ile yarım kilo tel şehriye ufalanarak konur


Pembeleşince kıyma tencereye aktarılır Bu sırada dolmalık dört biberde tencereye ufak ufak doğranır Tuz ve karabiber serpilir


İki bardak kadar su konarak orta sıcaklıkta pişirilir Şehriyeler suyu çektikten sonra bir süre dinlendirilir Tabağa konduğunda üzerine maydanoz serpilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.