![]() |
Köz Tatlıcanlı Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köz Tatlıcanlı Karnıyarık![]() Malzemeler 8 adet küçük patlıcan 1 adet küp küp doğranmış soğan 2 adet rende domates 250 gr dana kıyma 1/2 demet maydanoz 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı salça Tuz-karabiber Yapılışı Patlıcanların sapları kesilmeden,gövde kısımları çizgili soyulur ![]() Patlıcanlar tuzla ovularak 5-10 dakika bekletilir ![]() Yıkanarak tuzdan arındırılır ![]() Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında közlenir ![]() Teflon tavada kıyma kavrulur ![]() Kavrulan kıymaya soğan eklenerek çevrilir,soğanların ölmesi sağlanır ![]() Domates-tuz ve karabiberle birlikte suyunu çekene kadar pişirilir ![]() Kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır ve ılınmaya bırakılır ![]() Közlenen patlıcanların orta kısımları bıçakla kesilir ![]() Kesilen kısımlar kaşık yardımıyla biraz genişletilir ![]() Lezzetini arttırmak için ortalarına toz şeker serpilir ![]() Açık olan yerlere kaşıkla kavrulmuş kıyma yerleştirilir ![]() Patlıcanlar yayvan bir tencereye (karnıyarık tenceresi tabir edilen) yerleştirilir ![]() Salça-zeytinyağı-tuz ve su karıştırılarak karnıyarıkların üzerine dökülür ![]() 10-15 dakika kaynatılıp ocaktan alınarak servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|