Sebzeli Mantı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Mantı



Malzemeler:


- 3 adet yufka

- 3 adet havuç

- 2 adet kabak

- 1 adet soğan

- 250 gr dana kıyma veya soya kıyması

- baharat

- 2-3 diş sarımsak


Hazırlanışı:


Havuç ve kabakları ayrı ayrı rendeleleyin Soğanı doğrayıp kıyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediğiniz baharatları ekleyin1 adet yufkayı yayın, üzerine tamamını kaplayacak şekilde rendelediğiniz havuçları yayın üzerini ikinci kat yufka ile kapatın,


yufkanın üzerine rendelediğiniz kabakları tamamını kapatacak şekilde yayın yine üzerine üçüncü kat yufkayı kapatıp bu kez soğanla kavurduğunuz kıymayı yufkanın tamamina yayın3 kat hazırlamış olduğunuz yufkaları rulo şeklinde yuvarlayın ortadan ikiye bölerek sıkıca alüminyum folyo ile kenarları da tamamen kapanacak sekilde sarın büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın kaynar suyun içine folyoya sarmış olduğunuz ruloları yerleştirin 15 dakika kadar haşlanmasını bekleyin,


ruloların içine su almamasına dikkat edin haşlanan ruloları tencereden alın, folyoyu açıp 3′er parmak kalınlığında dilimler halinde kesin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.