Kirde |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KirdeMalzemeler 1 Kg Kuzu Eti 1 Kg Yufka 15 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Adet Biber 3 Adet Domates Tuz , Karabiber , Kekik Yemeğin Yapilisi Yufkaları dörde bölün Sıcak fırında kurutun Kuzu etini, üstünü örtecek kadar su koyup, haşlayın Et suyunu çekince ince ince doğranmış biberleri ekleyin Et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın üzerine ince bir tabaka yağ sürünEtin bir kısmını yufkanın üzerine yayın Üzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın Üzerine bir sıra daha et yayın Öbür tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, bütün malzemeyi kullanın En üste de yufka serin Yufkanın üzerini yağlayıp, tepsinin üzerine bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun Arada bir kirdenin altını kontrol edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altüst edin Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden önce üzerine çekeceği kadar et suyu dökün Bir müddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme süresi bittiğinde ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|