Pabucaki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PabucakiMalzemeler 5 adet yumurta 4 adet domates 1 adet iri soğan 5 adet iri patlıcan 2 çay bardağı zeytinyağı 15 tatlı kaşığı toz şeker 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir Yapılışı Patlıcanları boylamasına ortadan ikiye ayrın, bir süre tuzlu suda bekletip, hafifçe sıkarak tuzlu suda haşlayın Piştiğinde yağlanmış bir tepsiye dizerek bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın, bir tahta üzerinde bıçakla ufalayınDiğer yanda, rendelediğiniz soğanları yağda kavrun Daha sonra doğranmış patlıcan içlerini ilave edip, iyice kavrurarak pişirin Sırayla ufak ufak doğradığınız domatesler, beyaz peynir, şeker ve tuzu katıp bir süre pişirin Ateşten alıp, yumurtaları tek tek bulamaca yedirin Daha sonra hazırlanan bu içi, bir tepside kayık şeklinde duran patlıcanlann içine koyun Üzerine bir miktar un serpip, fıtınlayın Soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|