Etli Baklalı Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Baklalı Dolma



malzemeler


1/2 Su bardağı kuru iç bakla

1/2 Su bardağı kırık yarma

8-10 Dal dereotu

250 gr orta yağlı kıyma

8-10 Dal maydanoz

2 Orta boy soğan

1/2 Çay kaşığı karabiber

1/2 Çorba kaşığı salça

1/2 Çay kaşığı kırmızıbiber

1 Tatlı kaşığı tuz

250 Gr asma yaprağı
yapılışı:

Kıymanın içina ince kıyılmış soğan, akşamdan ıslatılmış bakla, yarma, sulandırılmış salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve biberleri katıp karıştırınız

Yaprağı sıcak su ile yumuşatınız Sapını çıkartıp, tüylü kısmı üste gelmek üzere masa üzerine yerleştiriniz Hazırlanan içten bir miktar koyup muntazam sarınız Tencereye dizip, üzerini örtünceye kadar kaynar su ilâve ediniz Hafif hararetli ısıda 1-1,5 saat pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.