Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, enginarlı, mantar

Enginarlı Mantar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Mantar Dolması



Mantar Dolması - Dolma Tarifi - Enginarlı Dolma


Malzemeler


20 geniş mantar (sapları ayıklandıktan sonra iyice yıkanıp durulanmış ve süzülmüş)

1 limonun suyu

30 g tereyağı

Enginarlı harç:


4 küçük (ya da 2 büyük) hazır enginar göbeği

2 çay kaşığı sirke

1/2 tatlı kaşığı Dijon hardalı

bir tutam tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber

1 diş sarımsak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

7 sap maydanozun yaprakları


Tarifi


Mantarları ve limon suyunu çukur bir kaba koyup, kabı hafifçe çalkalayarak birbirlerine karışmalarını sağladıktan sonra, bir kenarda 5-10 dakika bekletin

Bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup, ateşe oturtun Enginar göbeklerini ve zeytinyağını ekleyip, enginar göbeklerini kaynayan suda iyice yumuşayıncaya kadar (5 - 6 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, bir süzgeçte suyunu süzdükten sonra, süzgeçteki enginar göbeklerini soğuk suya tutun Süzgeci bir tencere üstüne alıp, enginarların suyunu iyice süzülmeye bırakın


Tereyağını büyükçe bir tavaya koyup, tavanın üstünü kapatarak eritin Yağ eriyince mantarları tavanın içine yan yana, yuvarlak bölümleri alta gelecek biçimde yerleştirin Tavanın üstünü yeniden örtüp, mantarları iyice yumuşamaya başlayana kadar (2 - 3 dakika) pişirin (biçimlerinin bozulmaması için ateşte fazla kalmamalarına dikkat edin)


Tavayı ateşten alıp, uzun saplı bir kaşıkla mantarları kâğıt havlu üstüne yan yana dizerek soğumaya bırakın


Harcı hazırlamak için sirke, hardal, tuz, karabiber, sarmısak, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu çukur bir kapta karıştırın Enginar göbeklerini küçük küpler halinde doğrayıp, kaptaki karışıma katarak iyice karıştırın

Enginarlı harcı bir çay kaşığıyla mantarlara doldurup, maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra, geniş tabaklarda servis yapın


NOT: istenirse mantarlar pişirilmeyip, limon suyuyla ovulduktan sonra çiğ olarak doldurulabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.