Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, çinekop, dolması, yaprağında

Asma Yaprağında Çinekop Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Çinekop Dolması



Asma Yaprağında Çinekop Dolması Tarifi - Asma Yaprağında Çinekop Dolması Nasıl Yapılır - Asma Yaprağında Çinekop Dolması Malzemeleri

Asma Yaprağında Çinekop Dolması



20-25 adet salamura asma yaprağı

2-3 adet orta boy çinakop balığı

1 adet orta boy kuru soğan

Yarım demet maydanoz

2 çay kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber

3 adet orta boy domates

2 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı


Salamura asma yaprakları kaynayan suda 1 dakika kadar bekletip çıkartılır Yapraklar sudan çıkartıldıktan sonra hafifçe sıkılır Diğer taraftan dolma harcının hazırlanması için ayıklanmış ve yıkanmış çinakop balıkları orta boy bir tencereye koyulur (Herhangi bir balık da olabilir Hamsi, lüfer, levrek, palamut gibi) Üzerine 5-6 bardok su eklenerek, orta ısılı ateşte haşlanır Üzerine (varsa) 2-3 adet defne yaproğı, 1 adet adaçayı, biraz mercanköşk ilave edilirse, daha lezzetli alacaktır Tuz ve karabiber de serpildikten sonra iyice yumuşayan balıklar ocaktan alınır ve süzülür Süzülen balıklar kılçık ve kemiklerinden ayıklanıp çok ufak parçalar halinde didiklenir ve derinden bir kaba aktarılır Üzerine incecik kıyılmış soğan ve yine incecik dogranmış moydanozlar ilave edilir Biber salçası ve zeytinyağı da eklenip tuz ve karabiber serpiştirilerek dolma içi hazırlanır gibi yoğrulur Asma yapraklarının içlerine balıklı harçtan ikişer tatlı koşığı koyulorok dolma sarar gib sarılır Dolmalor geniş bir teflon tencereye yan yana, üst üste sıralanır Domotesler rendelenip, sarımsaklar pirinç tonesi büyüklüğünde doğranır ve dolmaların üzerine aktarılır Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısılı ateşte pişmeye bırakılır Kendi buharıyla pişerken kaynamaya başlayan dolmaların üzerine zeytinyağı gezdirilip 2 su bardağı sıcak su eklenir Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp, en az 30 dakika daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.