Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bal, dolması, fırında, kabağı

Fırında Bal Kabağı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bal Kabağı Dolması



Türkmen Dolması - Balkabağı Dolması Nasıl Yapılır - Fırında Kabak Dolması
Malzemeler:


1 büyük düzgün bal kabağı

1/2 kg kıyma

300 gr konserve nohut

1/2 kg domates

4 patates

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 baş soğan

sıvıyağ

karabiber

tuz

Tarifi:


Bu yemek için, güzel, büyük ve fazla yüksek olmayan bir bal kabağı seçin Kabağın üst yani sap kısmından en az 20 cm çapında yuvarlak şekilde bir kapak kesin Kestiğiniz saplı kısmı kapak olarak kullanacağınız için atmayın İçindeki çekirdekleri ve tüm beyaz lifli kısmı, kabağın kabuk kısmım delmeden boşaltın İçine karabiber ve tuz serpin, bir kenara bırakın

Kıymayı tavada biraz yağ ile bir parça kavurun


Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkayın, ince ince kıyarak bir kenara bırakın Patatesleri soyun, yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın Küpleri çok küçük yapmayın ki pişerken dağılmasın Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın Soğanı ince ince kıyın Tencereye sıvıyağı koyup kızdırın, soğanları içine atın, bir iki çevirip az kavrulmuş kıymayı ekleyin ve birlikte karıştırarak kavurun Üzerine sırayla, patatesleri, suyunu süzüp soğuk sudan geçirdiğiniz nohutları, domatesleri, maydanoz ve dereotunu atın ve hep birlikte karıştırarak birkaç dakika kavurun Malzemeleri çok fazla karıştırmayın ve ezmeyin Ayrıca çok fazla kavurmayın sadece tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayın


Hazırladığınız malzemeden kabağın dibine biraz koyup, yayarak hafifçe bastırın Tüm malzeme ile kabağı bu şekilde doldurun En üstü yine kaşıkla bastırarak düzeltin Kabağın kendi kapağını kapatarak, önceden orta derecede kızdırılmış fırında 2,5-3 saat kadar pişirin Kabağınız pişince kahverengi bir renk alır Pişme sırasında kontrol edin İçine ayrıca su eklemeyin çünkü kabak pişme sırasında kendi suyunu bırakır Daha sonra kabak dolmanızdan dikeyine, yani kapağından aşağı doğru, kavun dilimleri gibi, iri parçalar keserek içle birlikte servis yapın


Vejetaryen okurlarım bu yemeği et yerine soya fasulyesi sütünden yapılmış peynir kullanarak hazırlayabilirler




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.