Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, domates, mantarlı

Mantarlı Domates Dolması 4

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Domates Dolması 4



Mantarlı Domates Dolması Tarifi - Mantarlı Domates Dolması Yapılışı - Mantarlı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Mantarlı Domates Dolması Malzemeleri

4 iri, sert domates

4 tatlı kaşığı taze fesleğen (kıyılmış; ya da 1 1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen)

4 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı

300 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra, çok ince kıyılmış)

2 arpacık soğanı (çok ince doğranmış)

2 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kekik

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu

1 1/2 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

1/4 tatlı kaşığı tuz


Her domatesin üstünden 2 cm kalınlıkta kapak kesip, kapakları bir kenara bırakın Domateslerin içlerini kenarlarından ve dipten 0,5 cm bırakarak boşaltıp, boşalttığınız içleri doğrayarak, küçük bir kâseye koyun Kıyılmış taze fesleğinin 2 tatlı kaşığını (ya da kuru fesleğenin 1 /2 tatlı kaşığını) ekleyip, karıştırdıktan sonra, bir kenara bırakın Boşalttığınız domateslerin içinde çekirdek kaldıysa bir tatlı kaşığıyla temizleyip, domatesleri de bir kenara bırakın

Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın Zeytinyağının 3 tatlı kaşığını kalın dipli birtencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, zeytinyağını ısıtın Isınınca mantarlar, arpacık soğanları, sarımsaklar, kalantazefesleğenler(ya da kalan kuru fesleğen), kekik ve karabiberi koyup, karıştırdıktan sonra, tencerenin üstünü örterek, karışımı 2 dakika pişirin Sonra tencerenin üstünü açıp, karışımı ara sıra karıştırarak, bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirmeyi sürdürün Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın

Tavuk (ya da sebze) suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu 10 cl (1/2 su bardağından biraz az) kalıncaya kadar çektirin Sonra kâsedeki domatesli karışımı ekleyip, kaba püre kıvamı alıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir süzgeçten, bir tahta kaşığın tersiyle bastırarak, mantarlı karışımın bulunduğu tencereye geçirin Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesinin 1 çorba kaşığını ekleyip, karıştırın

İçi boşaltılmış domateslerin içlerine tuzu serpip, her birini tenceredeki karışımla doldurarak, domates dolmalarını yan yana bir fırın tepsisine yerleştirin Üstlerine kapaklarını kapatıp, kalan zeytinyağını kapakların üstüne gezdirerek, tepsiyi fırına verin ve domates dolmalarını yumuşayıncaya kadar (15 - 20 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp, dolmaların kapaklarını kaldırarak, kalan Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini, içlerindeki harçların üstüne serpiştirin Her dolmayı bir düz tabağa koyup, üstlerine kapaklarını yeniden kapatarak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.