Domatesli Patlıcan Sarması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Patlıcan SarmasıDomatesli Patlıcan Sarması Tarifi - Domatesli Patlıcan Sarması Nasıl Yapılır - Domatesli Patlıcan Sarması Malzemeleri Domatesli Patlıcan Sarması 4 patlıcan 250 gr dil peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2-3 çorba kaşığı krem peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 tutam tuz Sosu için; 6 domates 3 soğan 5 diş sarımsak 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı tarçın Tuz Karabiber Sos malzemesini ayıklayıp doğrayın koyu kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin Patlıcanları temizleyip 1 santim kalınlığında uzunlamasına dilimleyin 10 dakika tuzlu suda bekletip, yıkayın, kurulayın Dilimlerin iki yüzeyine zeytinyağı sürün, tepsiye dizin, tuz serpip 180 derece fırında çevirerek kızartın, fırından çıkarıp, soğumaya bırakın Dil peynirini 1 cm kalınlığında, çubuklarlar halinde kesin Her patlıcan diliminin üzerine krem peynir sürüp biraz dil peyniri yerleştirin Rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla sabitleştirin Hazırladığınız domates sosunun yarısını fırın kalıbına dökün Hazırladığınız patlıcan sarmaları, katlanmış kenarları üste gelecek şekilde aralıklı olarak kalıba dizin Kalan sosu sarmaların üzerine yayıp kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|