Karalahana Sarması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahana SarmasıKaralahana Sarması Tarifi - Sarma Tarifi - Dolma Tarifi Malzemeler: 1 kg kara lahana 500 gr kıyma 3 adet kuru soğan 2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı salça) 1 çay bardağı pirinç 8-9 dal maydanoz 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 yemek kaşığı tereyağı (kıyma yağlıysa tereyağı bir kaşık olabilir) 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı Önce lahanaları iyice yıkayıp, yapraklarını saplarından ayırın Sonra bir tencere su kaynatın ve kaynayan suya, üstüste dizdiğiniz lahana yapraklarını ve 8-9 adet lahana sapını koyun 10 dakika sonra el kevgiriyle lahanaları ters düz edin 10 dakika sonra ocağı söndürün Yaprakları ve sapları süzgece alın Sıra, sarmanın iç harcını hazırlamaya geldi Soğanları yemeklik doğrayın ve büyük bir kaseye alalım sonra domatesleri rendeleyin, maydanozların kalın saplarını ayırıp, ince kıyın Pirinci ayıklayıp, yıkayın Onları da kaseye koyun Tuzunu, karabiberini katıp bir kahve fincanı kadar su ekleyerek iyice yoğurun Soğuyan lahana yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye, ya da 4?e ayırıp, ortadaki kalın damarı çıkarın Damarlı yüzeyi içe gelecek biçimde yaprağı avucunuza alın ve bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyun, yanlarını kapatıp sarın Bu arada lahana saplarını sıvıyağ koyduğunuz tencere zeminine yanyana dizin Üzerlerine sarmaları sıralayın Sarma işlemi bitince, tereyağından fındık kadar parçaları üzerine dağıtın Dolmaların düzeyine kadar su koyup, orta ateşte pişmeye bırakın Kara lahana sarmalarını sıcak sıcak, yanında bir kase yoğurtla birlikte servis yapınAfiyet olsun… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|