Uruş Kapaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uruş Kapaması



Uruş kapaması tarifi - Uruş kapaması yapilisi



Uruş’un yöresel yemeğidir Uruş kapaması büyük tavalarda ve testi ile pişirilir

Hafif pişirilmiş yağsız kuzu veya dana eti testi içine doldurulur ve bakır kapama tavasının içine ters olarak kapanır Etrafına su doldurularak kaynatılır Kaynamış suya pirinç salınarak pişirilir Et testide buharla pişer, pirinç etten sızan su ile pişeceğinden nefis bir lezzet oluşur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.