Mantarlı Dana Madalyonu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Dana Madalyonu



MALZEMELER


1 kg bütün bonfile

1/2 kg mantar

1 demet yeşil soğan

1 demet fesleğen veya 1 çorba kaşığı kuru fesleğen

8-10 adet acı yeşil biber

2 baş soğan

1 diş sarımsak

2 etsu tablet

I su bardağı su

50 gr tereyağı

6 çorba kaşığı zeytinyağı

karabiber



HAZIRLANIŞI


Önce küçük bir tencerede 1 su bardağı suyu kaynatın İçine elinizle ufalayarak etsu tabletlerini atın Biraz kaynatıp indirin Soğanları ince ince kıyın Biberlerin tohumlarını ayıklayın ve yine onlan da soğanlar gibi incecik kıyın Acı biberi kıydıktan sonra ellerinizi mutlaka yıkayın ve ellerinizi gözünüze sürmeyin, gözleriniz yanar Sarmısağı soyun, yeşil soğanları temizleyin, hepsini yine ince ince kıyın Mantarları yıkayın Sap kısmına dikey olarak keserek onları da kıyın Fesleğenleri ayıklayıp yıkayın, incecik kıyın 2-3 mantarı süs için bütün olarak saklayın



Tereyağını tavada eritip fesleğenleri içine atın Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız, tereyağına doğrudan kuru fesleğenleri de atabilirsiniz Bir çevirip kıyılmış soğanları atın, birlikte karıştırarak sarımsakları ve diğer kıydığınız biber ve yeşil soğanları ekleyin, sebzeler hafif yumuşayınca, içine kıyılmış mantarları atın ve yine birlikte, arada bir karıştırarak hafifçe kavurun Tuzu ve karabiberi ilave edip, üzerine daha önce hazırladığınız eı suyunu ekleyin, kısık ateşte kısa bir süre pişirin Madalyonları hazırlamak için, temizlediği bütün bonfileyi, 2 parmak kalınlığında enine olarak kesin Bonfile parçalarını dövmeden avucunuzun ucu ile bastırarak biraz yassıtın Bonfileleri döverseniz kanlarını ve dolayısı ile de sularını kaybederler Etlerin iki tarafına bu parça tuz ve karabiber serpin Tavaya zeytinyağını koyun, kızınca içine etleri atarak kızartın Bir tarafları kızarınca tahta bir maşa ile çevirin


Etlerinize çatal batırmayın sularını kaybederler Suyunu kaybetmiş et sertleşir Etlerinizi uzun süre kızartmayın

Etlerin iki tarafı kızarınca sıcak bir servis tabağına alın Üzerine daha önce hazırladığınız fesleğenli mantar sosunu ilave edin Ayırmış olduğunuz 2-3 adet mantarı ikiye bolün Geniş uçlarını kırmızı bibere batırın Servis tabağının iki tarafına süs olarak koyun Yanında patates kavurması ile sıcak sıcak servis yapın




ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.