Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etiyle, kurban, lezzetli, yemekler

Kurban Etiyle Lezzetli Yemekler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban Etiyle Lezzetli Yemekler



ekmekli et sote tarifi - yahni tarifleri et kavurma nasıl yapılır
1 – Et Kavurma
Malzeme :

- 1 kg kuşbaşı et – 125 gr margarin -1 adet soğan

- 1 su bardağı su – Yarım çorba kaşığı tuz

* Kuşbaşı eti iyice yıkayıp tuzla karıştırın

Tencereye 125 gr margarini koyup

kuşbaşı doğranmış soğanları ekleyin

Soğanlar kavrulduktan sonra eti ilave edin

Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin

Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın

Etler suyunu çekip kızarana kadar pişirin

2 – Et Kavurma

- 2 Çorba kaşığı margarin – 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti – 2 Adet soğan

- 1 Adet orta boy havuç – 2 Adet domates – 15 Adet mantar – Tuz, karabiber

- Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun

Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene kadar pişirin

- Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin

Kazınıp yıkandıltan sonra küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana kadar çevirin

- Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin

Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin

- Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin

Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın


*
Sebzeli kuzu çöp şiş malzemeleri

Kuzu Çöp Şiş


Pilav için


2 su bardağı jasmin pirinç


3 su bardağı sıcak su


1 çay bardağı haşlanmış mısır


15 gr tereyağ


Tuz


Süslemek için


Taze soğan


Kırmızıbiber


Sebzeli kuzu çöp şiş hazırlanışı


Pilav için pirinci bol suyla yıkayıp süzün

Tereyağını pilav tenceresinde eritin

Pirinci ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun

Sıcak suyu ilave edin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın

Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin

Ocaktan alıp haşlanmış mısırları ekleyin

Harmanlayıp demlenmeye bırakın

Diğer tarafta hazır kuzu çöp şişleri fırın ızgarasında pişirin

Servis tabağına aldığınız mısırlı pilavın üzerine yerleştirin

İsteğe göre taze soğan,

kırmızıbiber ve kiraz domateslerle süsleyip servis yapın

Dana etli nohut yahni

Dana etli nohut yahni malzemeleri


Dana Kuşbaşı et


15 su bardağı haşlanmış nohut


Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı


10 arpacık soğan


4 diş sarımsak


15 su bardağı sıcak su


1 çorba kaşığı un


Tuz


Karabiber


2 yufka

Dana etli nohut yahni hazırlanışı


Arpacık soğanları soyun

Sarımsakları temizleyip kıyın

Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın

Ete arpacık soğanları ve sarımsağı ilave edip soteleyin

Et suyunu salıp çekince, unu ekleyip kavurun

Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin

Tencerenin kapağını kapatın

Etler yumuşayana kadar pişirin

Nohutları ekleyip 5 dakika daha pişirin

Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın

Yüksek kenarlı servis tabağına yufkaları buruşturarak üst üste yayın

Yahniyi yufkanın üzerinde sıcak servis yapın

Ekmekli Et Sote

Ekmekli et sote malzemeleri

750 gr sotelik koyun but kuşbaşı

4 dilim soyalı ekmek

6 domates

4 sivribiber

4 soğan

150 gr mantar

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı sıcak su

15 gr tereyağı

100 gr labne peyniri (veya krem peynir)

Birkaç dal maydanoz

Tuz

Karabiber
Ekmekli et sote hazırlanışı

Domatesleri soyup rendeleyin

Sivribiberleri temizleyip dilimleyin

Soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin

Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak,

limon suyu ve eti ekleyin Birkaç dakika soteleyin

Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin

Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin

Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin

Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını

kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin

Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın

Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın

Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın




Et Sote

- Yarım kilo kuzu veya dana eti – 2 Çorba kaşığı margarin

- 4-5 Adet sivri biber – 1 Adet patlıcan – 2 Adet domates

- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz

Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın

Tencereye önce etleri koyun, ardından yağı ilave edin

Kendi suyunu çekince karıştırarak kavurun

Küçük küçük doğranmış biber, domates

ve patlıcanı içine ekleyin

Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip,

kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin

Servis yaparken üzerine küçük doğranmış

maydanoz ekleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.