Beşemal Salçalı Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşemal Salçalı PirzolaMALZEMELER : 1) 10 adet kuzu veya koyun pirzola 2) 2 kalık margarin 3) 3 kaşık un 4) 1,5 su bardağı süt 5) 2 yumurta 6) 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri 7) 1 su bardağı zeytinyağı veya ay çiçek yağı (Kızartma için) 8) Tuz ve karabiber YAPILIŞI : 1 BEŞAMAL SALÇASI : Margarin ile un hafif pembe kavrulur Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir Ilınınca yumurtalar kırılır Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır![]() 2 pirzolalara tuz ve karabiber serpilir Yağda kızartılarak ,pişirilir Fazla yağı çekmesi içi kağıt üzerine çıkarılır![]() 3 sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamal salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır![]() 4 Saplara yaldız kağıt veya püskülü kağıt sarılıp süslenir![]() Not : Pirzolalar, beşamal salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3-4 patates haşlanıp püre yapılır Buna 2-3 yumurta,1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un ,tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|