Kremali Kuzu Pirzolasi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremali Kuzu PirzolasiMalzeme : 1 kilo kuzu pirzolası, 3 kaşık sade yağ, 2 kaşık un, 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 yumurta, 100 gr galete tozu, yarım kilo süt, 2 kaşık yağ, yarım kilo patates, tuz, biber Yapılışı: 1- Hazırlanmış pirzolaların kemikleri çıkarılır Üzerine vurularak yassıltılır 2- Tuzlanır, bir miktar yağda kızartılır, hepsi kızardıktan sonra bir tabağa çıkarılır 3- 50 gr tereyağı bir kapta eritilir 4- 50 gr un ilave edilir Hafif sarı renk alıncaya kadar kavrulur 5- Yarım litre süt yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılarak pişirilir 6- Koyulaşınca ateşten indirilir, biraz tuz ve karebiber ilave edilir karıştırılır 7- Bu krem soğutulur Hazırlanmış olan pirzolaların bir tarafına bu kremden sürülür üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpilir 8- Bıçakla peynirinin kremaya yapışması için üzerine bastırılır 9- İki bütün yumurta ve bir yumurta beyazı bir kapta vurulur, sonra krema sürülmüş kuzu pirzolaları yumurtaya batırılır sonra galeta tozuna bulanır, kızgın margarin yağında kızartılır 10- Patateslere gelince evvelâ orta ateşle güzelce haşlanır, sonra soyulur 11- Yarım santim kalınlığında yuvarlak parçalara kesilir, yıkanır 12- Kızgın sade yağında kızartılır Kızardıktan sonra üzerine tuz serpilir 13- Servis yapılırken servis tabağının üzerinin bir tarafına kızarmış pirzolalar diğer tarafına kizarmış patatesler sıralanır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|