Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, patates, püreli, rosto

Patates Püreli Dana Rosto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püreli Dana Rosto



Malzemeler


1 kg dana eti,

2 çorba kaşığı salça,

2 çorba kaşığı mısırözü yağı

1 çorba kaşığı un,

1 adet kuru soğan,

1 adet havuç,

1 adet defne yaprağı,

1 miktar kereviz yaprağı,

1 miktar maydanoz,

1 diş sarımsak,

4 su bardağı su,

karabiber,

tuz

Patates püresi için malzemeler:


1 kg patates,

1 litre süt,

2 çorba kaşığı tereyağı,

5 su bardağı su

Hazırlanışı


Derince bir tencereye mısırözü yağı konur ve bu yağa etler eklenir Etler bu yağda ters düz edilerek, suyunu bırakıp çekene kadar kızartılır Etler suyunu çekince salça eklenir ve kavrulur Bu arada küp küp doğranmış havuç, ince doğranmış kuru soğan, sarımsak, defneyaprağı, kereviz yaprağı, maydanoz ve 4 su bardağı su da eklenerek kaynamaya bırakılır Su kaynayınca süzgeç yardımı ile üzerinde oluşan köpükler alınır Köpükler alındıktan sonra tencerenin ağzı kapatılıp etler iyice pişirilir Etler piştikten sonra süzgeç yardımı ile sudan alınır ve bir kenarda soğumaya bırakılır Bu arada kalan salçalı ve sebzeli suya bir çorba kaşığı un eklenir ve çırpıcı yardımı ile karıştırılır 5 dakika kaynamaya bırakılır Soğumuş olan etler bıçak yardımı ile dilimler halinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir Karabiber ve tuz da atılır Etlerin üzerine salçalı ve sebzeli et suyundan dökülür ve 10 dakika fırında kızarmaya bırakılır Sıcak olarak yanında patates püresi ile birlikte servis yapılır

Patates püresinin hazırlanışı:


Öncelikle patatesler soyulur ve yıkanır Derince bir tencereye konur Üzeri kapanacak şekilde 5 su bardağı su eklenir, haşlanmaya bırakılır Haşlanan patatesler bir süzgeç yardımı ile süzülür Mikser veya çatal ile ezilerek püre haline getirilir Derince bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı konur ve eritilir Üzerine 1 litre süt ve püre haline getirilmiş patatesler eklenir Mikser yardımı ile çırpılarak muhallebi kıvamına getirilerek pişirilir Sıcak olarak etlerin yanına konularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.