Rosto Edilmiş Çıtır Kuzu Beli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rosto Edilmiş Çıtır Kuzu Belikuzu beli yemeği nasıl yapılır - rosto edilmiş et yemeği tarifi Malzemeler: * 1 - 1,5 kg kuzu bel (kemigi cikarilmis, uzeri yagli olmali) * 1 limonun kabugu (rendelenmis) * 1 avuc dolusu adacayi yapragi (ben kurutulmus kullandim) * 1 avuc dolusu maydanoz yapragi * 2 iri dis sarmisak (incecik dogranmis) * Bir miktar zeytinyagi * Karabiber ve deniz tuzu Yapilisi: 1 Firini 250 ºC'ye ayarlayin Firin tepsisini aluminyum folyo ile kaplayip uzerine biraz zeytinyagi gezdirin ve firina koyun 2 Keskin bir bicakla etin yagi uzerine fotograftaki gibi baklava diliminde cizikler atin 3 Etin yagli kismi tezgah uzerine gelecek sekilde ters cevirin ve kalin kismini yatay olarak, tamamen kesip koparmadan, ikiye yarin Yani kelebek gibi acin, boylece uzun diktortgen bir et parcasi elde edeceksiniz 4 Eti limon kabugu, adacayi ve maydanoz yapraklariyla kapladiktan sonra en uste sarmisagi serpistirin Tuz ve karabiberini de serpip biraz zeytinyagi gezdirin 5 Eti duzgun bir rulo haline getirip mutfak ipi ile uc, dort yerinden sikica baglayin Rulo haline getirdiginiz etin her yerini bolca deniz tuzu ile ovalayin, biraz zeytinyagi gezdirip tekrar tuz serpin Eti firindaki tepsiye dikkatlice yerlestirin ve uzerindeki yagi citir citir olana kadar (~ 15 - 20 dk) pisirin 6 Daha sonra firin isisini 180 ºC'ye dusurun ve et gevrek oluncaya kadar (her 450g et icin 25dk pisirilecek, yani 900 - 1000g civari bir et yaklasik 50 dk pisirilmeli) pisirin Pisen eti 10 - 15 dk kadar dinlendirdikten sonra keskin bir bicakla birer parmak kalinliginda dilimleyip yaninda sebze, patates puresi veya pilav ile sicak sicak servis yapin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|