Çakapuli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çakapuli



laz yemekleri - çakapuli nasıl yapılır - çakapuli tarifi


MALZEMELER:


1 kg büyükçe doğranmış kuzu eti

Yeteri kadar ılık su

1 adet büyük soğan

3 çorba kaşığı tarhun

1'er çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğan

2 diş sarımsak

Yeteri kadar erik sosu

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI:


Kuzu etini tencereye atıp, üzerine iki parmak kadar geçecek şekilde su ilave edip bütün olarak soğanı atıp pişirmeye bırakın Arada kontrol edip üzerinde oluşan köpüğü alın


Etler pişmeye başladığında üzerine tarhunu ilave edip 1-2 dakika pişirin Daha sonra dereotu, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika pişirin


Erik sosunu ilave edip 15 dakika kadar daha pişirin Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın İçindeki bütün soğanları alın ve atın Servis tabağına alıp dilediğiniz garnitürle servis edebilirsiniz

Erik Sosu için:


Ekşi ve küçük erikler (çakal, dağ eriği) suda kaynatılır Daha sonra içine sarımsak, pul biber, kişniş, tuz ve maydanoz atılır Koyulaştıktan sonra çekirdekleri çıkarılıp süzülür İçine biraz limon suyu ilave edilir Soğutulur, bir kavanozda saklanır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.