Kuzu Etli Sadrazam Kayığı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Sadrazam KayığıKuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi - Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Yapılışı - Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Malzeme Listesi 6 Milföy 400 Gr Kuzu Eti 1 Pk Mantar 1 Soğan 2 Patates 5 Yeşil Biber 1 Kırmızı Biber 4 Domates 1 Kase Bezelye 1 Tutam Taze Kekik Sıvıyağ Tane Karabiber Tuz Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağını döküyoruz Doğranan etleri sıvıyağda kavuruyoruz Etleri suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz Soğanı ve mantarları ince ince doğrayıp etlerin üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Doğradığımız biberleri, domatesleri ve bezelyeleri etlerin üzerine döküyoruz Tuzunu, karabiberini ve kekiğinide ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz Harcımız piştikten sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup üst üste getiriyoruz Milföy hamurunu unlayıp merdane ile açıyoruz Yağladığımız geniş bir kalıbın ters kısmına milföy hamurunu örtüyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip milföy hamurlarını pişiriyoruz Pişirdiğimiz milföy hamurunu fırından çıkartıyoruz Hamuru kalıptan çıkartıp içerisine hazırlamış olduğumuz harcı döküp servis ediyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|