Tavuklu Patlicanli Marita |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Patlicanli MaritaMalzemeler:4adet tavuk biftek 3 adet orta boy patlican 2 yemek kasigi un 1 cay bardagi siviyag 4 adet orta boy domates 2 yemek kasigi zeytinyagi 4 dis sarimsak 1 tatli karisi kuru feslegen,kekik 1 cay kasigi tuz,karabiber Hazirlama süresi:30 dk Pisme Süresi:20 dk Hazirlanisi: *Tavuk bifteklerini yagsiz tavada hafifce pisirip,firinda dayanikli bir kaba dizin *Patlicanlari alacali soyup bir parmak kalinliginda halkalar halinde dilimledikten sonra aci suyunun cikmasi icin tuzlu suda 15-20 dakika bekletin *Sonra suyunu süzün,sikin ve una bulayin *Bir tavada siviyagi kizartin ve unlu patlicanlari kizartarak tavuklarin üstüne dizin *Sos icin *Bir tavada domatesleri rendeleyip,zeytinyagiyla beraber suyunu cekinceye kadar pisirin *Sarimsaklari dograip,üzerine ekledikten sonra feslegen,kekik,zut ve karabiberi ekleyerek 2-3 dakika kaynatin *Bu sosu patlicanlarin üzerine yaydiktan sonra 175° ayarli firinda 15-20 dakika pisirinSicak sicak serviste bulunun **Püf noktasi**:Isterseniz en üste kasar peyniri rendeleyerek firina verin,böylece daha lezzetli olacaktir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|