Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, portakallı, tavuk

Baharatlı Portakallı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Portakallı Tavuk



Baharatlı Portakallı Tavuk Tarifi - Baharatlı Portakallı Tavuk Yapılışı


MALZEMELER


1 kilo tavuk bonfile

1 portakalın suyu (limonda olabilir)

Dilediğiniz miktarda;

sarımsak,

karabiber,

kekik,

köri,

tarçın,

defne yaprağı

zeytinyaği

Kızartmak için;

bol sıvı yağ

un

kırmızı toz biber

tuz



YAPILIŞ TARİFİ


Tavuk bonfileyi kuşbaşı bölünSonra bütün baharatları, portakal suyunu, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını tavuklarla karıştırın Marine ettiğiniz malzemeleri 1,5 - 2 saat kadar buzdolabında bekletin Bekleme süresi dolduktan sonra bir poşetin içine unu, tuzu, kırmızı biberi ekleyin Sostan çıkardığınız tavukların bir kısmını unun içine koyup una bulanana kadar poşeti sallayın Daha sonra kızgın yağda kızartın Tavukların miktarına göre aynı işlemi tekrarlayın Dilerseniz patetes püresiyle ve ya kızartmasıyla servis yapabilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.