Muskada Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muskada Tavukyufkalı tavuk - tavuk muskasıMalzemeler: 1 adet tavuk 2 adet yufka 2 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Tarifi: Tavuk haşlanır ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir Üzerine tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır Her yufkadan 1 karış eninde 3'er şerit çıkarılır (Toplam 6 adet) Tavuk 6 parçaya bölüştürülür Şerit yufkaların geniş kenarına tavuk konur ve büyük bir muska olacak şekilde katlanır Sonra muskalar yağlanmış fırın kabına yerleştirilir Üzerine biraz sıvıyağ sürülür 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkınca soğuk tavuk suyu gezdirilir Tekrar fırına verilir 10 dakika daha pişirilir Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servise sunulur alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|