Piliç Güveç Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Güveç Nasıl Yapılırgüveçte piliç - piliç güveç - güveç piliç tarifiMalzemeler : 3 Litrelik güveç kabı 8 diş sarımsak 200 gr arpacık soğan 1-2 adet yeşil biber 1-2 adet acı kırmızı biber 1 adet piliç (1 kg 300 gr temizlenmiş) 3 Yemek kaşığı zeytinyağı 75 Milim sirke 1 su bardağı tavuk suyu Kekik 6 adet defne yaprağı 150 gr yeşil zeytin (çekirdeksiz) 1 Yemek kaşığı tozşeker 2 adet elma 2 Yemek kaşığı limon suyu Tuz, karabiber Tarif : Sarımsak ve soğanları soyunuz Soğanları ikiye bölünüz Biberlerin çekirdeklerini çıkartınız Pilicin içini dışını tuzlayıp, karabiberleyiniz Butları mutfak ipiyle birbirine bağlayınız Zeytinyağında her tarafını çevirerek kızartınız Soğan ve sarmısakları ilave edip, 1 dk sonra ateşten alınız Sirke ve tavuk suyunu katınız Tüm malzemeyi ıslattığınız güveç kabının tam ortasına tavuğun göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz Defne yaprağı, kekik ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri ilave edip, şekeri serpiniz Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 oC' li fırının en alt rafında 1 saat pişiriniz Diğer tarafta elmaları yıkayıp, sekize bölünüz Çekirdeklerini çıkarın, iri parçalara kesin ve üzerine limon suyu gezdiriniz 1 Saat sonra fırının ısısını 160 oC' ye düşürünüz Güvecin kapağını açın ve parçalarını koyup, ağzı açık olarak 20-30 dk daha pişiriniz Tavuğu parçalara ayırdıktan sonra tekrar güvece koyup, servis yapabilirsiniz alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|