Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, kuşkonmazlı, piliç, yahnisi

Enginarlı Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi



Piliç Yahnisi - Enginarlı Piliç - Enginar Yemekleri - Enginarlı Piliç Tarifi - Kuşkonmazlı PiliçMalzemeler (6 kişilik):


1 kg kuşkonmaz

600 gr beyaz piliç eti

1 adet büyük domates

1 adet soğan

3 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı salça

4 adet enginar

4 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı:


Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın


Kavrulmuş soğana ilave edin 3 dk sonra biberleri koyun 5 dk daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dk kaynatıp ocaktan alın Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun


Orta ısıdaki fırında 15 dk daha pişirin Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin Enginarların yanında servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.