Fırında Sebzeli Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Tavuk[8-10 adet piliç but 4 büyük patates yarım kg konserve bezelye karabiber pulbiber kekik tuz zeytinyağı 3-4 yemek kaşığı domates salçası Yapılışı: Butları derileri tamamen soyulur ve butlar yıkanır Patatesler iri elma dilimi şeklinde doğranır Geniş bir boracama butlar ve patatesler dizilir, bezelyeler serpilir Salçaya tüm baharatlar eklenir, 1 su bardağı su ile salça seyreltilerek yemeğin üzerine dökülür Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirilir Tavuk piştiği zaman servis yapana kadar fırında tutarsanız tavuğunuz fotoğrafta görüldüğü gibi nar kıvamında olur ALINTI! |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|