Pratik Yılbaşı Hindisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yılbaşı HindisiYılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır - Kolay Yılbaşı Hindisi Tarifi - Yılbaşı Hindisi Tarifi Malzemeler: 1 1 adet hindi, 2 1 adet soğan, 3 1 kaşık domates salçası, 4 Yarım kaşık pul biber, 5 Yarım kaşık toz kırmızı biber, 6 1 kahve fincanı ayçiçek yağı, 7 1 çorba kaşığı (40-45 gram) tereyağı Yılbaşı Hindisi Tarifi Yapılışı: 1 Bu günün özelliğinden elinizin lezzetiyle daha güzel bir yemek yapacağınız şüphesiz Sos için soğanı soyup kıyın Domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve ayçiçek yağını bir kasede karıştırın Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün Oda ısısında yarım saat bekletin 2 Fırının derecesini 170 dereceye ayarlayın Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3,5 saat eti pişirin Pişme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyo ile örtün 3 Hindi etini arada bir çevirerek pişirin Her saatte bir hindinin üzerine birkaç nohut büyüklüğünde tereyağı sürün Hindi eti iyice pişince fırından alın Siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle birlikte servis yapın Yılbaşı yemeğimiz hazır, tombala taşlarınızı ve çerezinizi hazırlamada sıra… Afiyet Olsun alıntıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|