Hindi Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi DolmasıHindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri Malzemeler : 1 adet hindi, 1 çay bardağı sıvı yağ, 5-6 diş sarımsak, 3-4 adet soğan, 2 adet limon, 2 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kekik Pişirme Süresi : 2,5 Saat Malzemeler : 1 adet hindi, 1 çay bardağı sıvı yağ, 5-6 diş sarımsak, 3-4 adet soğan, 2 adet limon, 2 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kekik Yapılışı :Temizlenmiş hindiyi yıkayıp iyice süzülmesini bekleyin Blender’dan geçirdiğiniz soğanları ve dövülmüş sarımsakları limon suyu, salça, tuz, karabiber, şeker ve kekik ile karıştırın Bu sosu süzüp geri kalanını sıvı yağ ile karıştırın Hindinin içini ve dışını bu karışım ile iyice ovduktan sonra poşete koyup bir gece buzdolabında bekletin Sosun geri kalan kısmını saklayınız Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın Kalan sos ile hindiyi soslayıp tepsiye koyunuz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin İç pilav Malzemeler : 2 su bardağı pirinç, 125 gram tereyağı, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ,1 adet soğan, 200 gr kuzu ciğeri, 3 su bardağı et suyu, karabiber, tuz, kuş üzümü Yapılışı : Pirinç önceden ayıklanıp 20 dk kadar ılık suda bekletilir Tereyağ eritilir Dolmalık fıstıklar içine atılır ve kızarıncaya kadar kavrulur Daha sonra soğan ile ciğer ilave edilir Soğanlar pembeleşinceye kadar hepsi birlikte kavrulur Pirinç ilave edilir ve hepsi karıştırılır Su, kuş üzümü, karabiber ve tuz eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir Hazırlanan pilav hindinin içine doldurulur Hindinin bacakları alüminyum folyo ile birleştirilir 180 derecelik fırında 10 -15 dakika kadar kızartılır Daha sonra servise hazırdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|