Fırında Soslu But |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soslu ButFırında Soslu But Tarifi - Fırında Soslu But Yapılışı - Fırında Soslu But Malzemeleri Malzemeler (2 kişilik) 2 adet tavuk but 2 patates 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı salça 3 çorba kaşığı zeytinyağı tuz karabiber, pul biber, kişniş 2 diş sarımsak Hazırlanışı Borcama butları alacak ve sarabilecek kadar geniş olan yağlı kağıdı serin Butları yerleştirin Diğer tarafta bir kasede yoğurt, salça, zeytinyağını (2 çorba kaşığı),tuzu,sarmısaklarları ve istediğiniz baharatları karıştırın (ben kullandıklarımı yazdım) Butların üzerine güzelce sürün Patatesleri soyun ve küp küp kesin ve yağlı kağıda onları da koyun Üzerlerine tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin Azıcık pulbiber serpin Yağlı kağıdı paket yapar gibi kapatın Borcamın üzerini de folyo ile kapatın Ben butu direk dondurucudan çıkartıp salınmasını beklemedim hemen fırına sürdüm 230 derecede 45 dk kadar pişti Sonra da üzerini açıp 10 dk 200 derecede kızarttım (bu noktada dikkat edin Sos yoğurtlu olduğu için çok çabuk kızaracaktır)Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|