200 gr fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor)
6 adet mantar
2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
1 küçük kutu krema - 200 ml
1 küçük diş sarımsak
4 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çay kaşığının ucuyla köri
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
hazırlanışı
Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no'lu resimdeki gibi kesin
Hamuru 2 ve 3 no'lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no'lu resimdeki gibi olacak Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun
Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın
Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun
Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin
Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin
Kremayı ve mısırları ekleyin
Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.