Patırmalı Yumurta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patırmalı YumurtaPatırmalı Yumurta Tarifi - Patırmalı Yumurta Nasıl Yapılır - Patırmalı Yumurta Malzemeleri Dört baş büyük soğan küçük küçük doğranır 60 gr tereyağıyla birlikte tavaya konur Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğan iyice kavrulur Soğanların üzerine 150 gr doğranmış pastırma yerleştirilir Bir kepçe sıcak su veya et suyu katıp, bu suyu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir Pastırma ve soğan piştikten sonra, yumurta kırmak için çatalla altı yuva açılır, yumurtalar bu yuvalara kırılır ve hafif ateşte pişirilir Yumurtaların akı pişince, ateşten alınır ve yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpilir Spatula yardımıyla servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|