Baklali Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklali Enginar



Malzemeler


4 enginar

1 limon

5 bardak su

1 yemek kasigi un

500 gram iri taze bakla

1 orta boy sogan

4 yemek kasigi zeytinyagi

2 yemek kasigi limon suyu

2 tatli kasigi toz

seker

Tuz,

karabiber

1 demet dereotu

Tarifi


Çukur bir kaba 5 bardak su ile birlikte yarim limonun suyunu ve unu koyun, karistirin Enginarlarin dis yapraklarini kopartin, saplarini kesin, ortasindaki tüyleri biçak ve bir kasik yardimi ile alin, bekletmeden yarim limon ve kararmamalari için her taraflarini ovun ve unlu limonlu suya baklalari ayiklayin, tanelerin bir yüzlerini biçakla çizin, yikayin Soganin kabugunu soyun, bütün olarak ortadan ikiye bölün Yayvan bir tencereye enginarlari, baklalari, iki yarim sogani, 2 kasik zeytinyagini, içinde enginarlarin beklemis oldugu limonlu unlu sudan 1 bardagin, limon suyunu, sekeri, tuzu, karabiberi koyun, agirlik yapmasi için üzerlerine porselen bir tabagi ters çevirip kapatin Tencereyi atese oturtun, kaynadiktan sonra atesi kisip en az yarim saat pisirin Bakla ve enginarlar yumusayip pistikten sonra tencereyi ocaktan alin, soganlari çikartin, sogumaya birakin Soguduktan sonra servis tabagina alin, kalan 2 kasik zeytinyagini üzerlerine gezdirin, kiyilmis dereotu serpip sofraya getirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.