Zeytinyaglı Yer Elması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyaglı Yer Elması



MALZEMELER


1 kg yer elması

2 adet havuç

2 adet patates

Yarım demet pazı

1 yemek kaşığı un

Yarım adet limon

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet kesme şeker

1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI


Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin Havucu halka halka doğrayın Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin Kapağı kapalı soğutarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.