Sultan Hanım Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Hanım Sarması



MALZEMELER


Yarım kg asma yaprağı

15 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı zeytinyağı

1 soğan

2 çorba kaşığı haşhaş

2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi

2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir

3 dal maydanoz

3 dal dereotu

15 su bardağı sıcak su

Tuz

Hazırlanışı:

* Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın Soğanı soyup kıyın Zeytinyağını tavada ısıtın Soğan ve bulguru ilave edip kavurun Tavayı ocaktan alın Dereotu ile maydanozu kıyın

* Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın

* Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın15 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.