Zeytinyağlı Taze Sebzeler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Taze SebzelerZeytinyağlı taze sebzeler Tarifi - Zeytinyağlı taze sebzeler Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı taze sebzeler Malzemeleri Zeytinyağlı taze sebzeler | Malzemeler - 1 kg Sebze - yarım su bardağı zeytinyaği - 2 soğan - 2 domates veya yarım kaşık salça - 1- 2 çay kaşığı şeker - tuz Hazırlanışı Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su) Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için) Not: 1)kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz 2)pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz 3)bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz) 4)düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|