Mantarlı Zeytin Turşusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Zeytin TurşusuMantarlı Zeytin Turşusu Nasıl Yapılır - Mantarlı Zeytin Turşusu Tarifi - Mantarlı Zeytin Turşusunun Yapılışı Malzemeler 1,5 kg mantar 450 gr yeşil zeytin 5 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kekik 3 defne yaprağı 2 soğan 2 yemek kaşığı sirke Tuz Yapılışı Mantarları temizledikten sonra tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün Daha sonra bu suyu bir bardak su ile çoğaltın Mantarları, zeytinleri, dilim dilim kesilmiş olan sarmısağı, kekik, defne yaprağı ve soğan dilimlerini kavanozlara doldurun Sirkeyle de mantar suyunu karıştırın ve kaynatın Bu karışımı daha sonra sıcak olarak mantarların üzerine dökün ve kavanozların ağzını Sıkıca kapatın Böylece 2 hafta kadar dinlendirin Bu turşu altı aya kadar dayanır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|