Şeftali Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Konservesi



Şeftalilerin konserve edilmeye elverişli olanları, çekirdekleri kolayca çıkabilen ve çekirdek yatakları sarı veya açık kırmızı olanlardır Tam olmuş, ama yumuşamamış şeftalilerin irileri alınır Bunlardan bazılarının zar gibi ince olan kabukları kendiliklerinden çıkar Bu gibilerinin kabukları kolaylıkla ayıklanır, çekirdekleri çıkarılır ve orta ya da koyu kaynar şuruba atılır ve 3-5 dakika kadar kaynatılır Sonra bundan öncekilerde olduğu gibi kavanozlara istif-enir, şerbeti dökülür, kavanozların havaları çıkarılır, ağızları temizlenir ve kapakları örtüldükten sonra yarım litrelikleri 25 dakika, bir litrelikleri ise yarım saat pastörize edilir Aralıklı olarak tahta veya bezlerin üstüne yerleştirilen kavanozlar 24 saat böylece bırakılır Ertesi gün vidalı bilezikleri ya da maşaları çıkarılır, etiketleri yapıştırılır ve kilere kaldırılır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.