Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bağlığı, hamsi, salamurası

Hamsi Bağlığı Salamurası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Bağlığı Salamurası



Hamsi Bağlığı Salamurası Tarifi - Hamsi Bağlığı Salamurası Nasıl Yapılır - Hamsi Bağlığı Salamurası Malzemeleri


HAMSİ BALIĞI SALAMURASI


Kullanılacak malzeme:

5 kilo iri hamsi,

yeteri kadar tuz


Yapımı: Hamsilerin içi iyice temizlenir bol suyla yıkanır ve iyice süzülür Hamsileri alacak irilikte bir fıçının dibine ince bir kat tuz dökülür Balık düzenli ve sık olarak bir sıra halinde bu tuzun üstüne yerleştirilir Balığın üstüne bir kat bol tuz döşedikten sonra yine bir kat hamsi yerleştirilir Böylece bir kat tuz, bir kat hamsi koyarak fıçı doldurulur En üste yarım parmak kalınlığında tuz serpilir ve bunun üstüne de ince ve temiz bir tahtayla ağır bir şey (İyi yıkanmış bir taş olabilir) konur Vakit vakit kontrol edilir ve fıçının yüzeyine yağ çıktıkça temiz bir bez veya pamukla bu yağ alınır Kırk gün geçtikten sonra balık, tuzla iyice pişip yenmeye hazır bir duruma gelmiş olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.