Bezelye Konservesi -1 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Konservesi -1Bezelye Konservesi Tarifi - Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır - Bezelye Konservesi Malzemeleri 2 kg için: 2 kg'lik kayanoz 2 kg bezelye Bezelyeyi ayıklayıp temizleyin Büyük bir tencereye su alıp kaynatın Daha sonra bezelyeyi kevgire alıp, kaynar suya batırıp 5 dakika bekletin ve çıkarın Soğuduktan sonra bezelyeyi kavanozlara doldurun Üzerine tuz gezdirin Kavanozu dolduracak kadar kaynayıp, soğutulmuş su koyun Kavanozun kapağını kapatın Ters düz edin Su dolu büyük bir tencereye kapaklar altta kalacak şekilde kavanozları alın 1 saat kaynatın Soğuduktan sonra serin yerde bekletin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|