Milanez Sos |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milanez SosMalzeme 1/2 litre 50 gram margarin 200 gram ince doğranmış mantar 100 gram dana janbon 200 gram domates 1 çay kaşığı karabiber ½ ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Margarini derin bir tavada eritinYağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin Dana janbonu, domatesi ekleyin Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin Tuz ve karabiberini ekleyip, ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapın ekmek üzerine sürerek tava ve makarna sosu olarak kullanılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|