Kabak Ekşisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Ekşisikabak ekşisi nasıl yapılır - ekşili kabak - malatya yöresi yemeği Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet dolmalık biber 200 gram kıyma 1 kaşık tereyağı 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça Yarım su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı pekmez 1 çorba kaşığı erik ekşisi 5-6 dal maydanoz Yeteri kadar tuz ve karabiber Kızartmak için sıvı yağ Yarım su bardağı su Hazırlanışı: Kabak ve biberleri yıkayıp içlerini çıkarın Sıvı yağda kızartın Tereyağını tavaya alıp, eritin Yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı kavurun Salça ve yıkanmış pirinçleri de koyun ve kavurmaya devam edin Hazırladığınız bu harca 1 çorba kaşığı pekmez ve 1 çorba kaşığı erik ekşisini, karabiberi, tuzu, ince kıyılmış maydanozu ekleyin Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın Kızarttığınız kabak ve biberlerin içine doldurun Tencereye yerleştirin Kalan salçalı suya biraz daha su ekleyip, 10-15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|