Kabak Ekşisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Ekşisi



kabak ekşisi nasıl yapılır - ekşili kabak - malatya yöresi yemeği


Malzemeler:


6 adet kabak

6 adet dolmalık biber

200 gram kıyma

1 kaşık tereyağı

1 adet orta boy soğan

1 çorba kaşığı salça

Yarım su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı pekmez

1 çorba kaşığı erik ekşisi

5-6 dal maydanoz

Yeteri kadar tuz ve karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Yarım su bardağı su

Hazırlanışı:


Kabak ve biberleri yıkayıp içlerini çıkarın Sıvı yağda kızartın Tereyağını tavaya alıp, eritin Yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı kavurun


Salça ve yıkanmış pirinçleri de koyun ve kavurmaya devam edin Hazırladığınız bu harca 1 çorba kaşığı pekmez ve 1 çorba kaşığı erik ekşisini, karabiberi, tuzu, ince kıyılmış maydanozu ekleyin


Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın Kızarttığınız kabak ve biberlerin içine doldurun Tencereye yerleştirin Kalan salçalı suya biraz daha su ekleyip, 10-15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.